ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.79599 BGN | gbp 1 GBP = 2.32063 BGN | chf 1 CHF = 2.01882 BGN |

Започна онлайн прием на документи за 19 специалности в МУ-Варна

 

 

 

На 13 юни 2022 г. започна онлайн приемът на документи за направление „Военен лекар" и за специалностите „Медицина", „Дентална медицина", „Фармация", „Управление на здравните грижи" (ОКС „бакалавър"), „Здравен мениджмънт" (ОКС „бакалавър"), ‚Логопедия", „Кинезитерапия", „Биомедицинска техника и технологии", „Медицинска сестра" и „Акушерка" (за обучение във Варна и филиалите на МУ-Варна в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите в Медицински колеж – Варна – „Медицински лаборант", „Помощник-фармацевт", „Инспектор по обществено здраве", „Медицински оптик", „Зъботехник", „Рехабилитатор", „Рентгенов лаборант", „Медицински козметик". Необходимите документи за кандидатстване можете да видите тукВсички кандидат-студенти, които са се явили на предварителните изпити (включително и тези, които няма да се явяват на редовните изпити), задължително трябва да подадат документи за кандидатстване в посочените срокове!

 

Онлайн подаването на документи е удобна възможност, от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. Подробни инструкции за онлайн регистрация можете да видите тук. Кандидатите могат да заплатят необходимите такси чрез системата за електронни плащания ePay или чрез Easy pay. Важно е да знаете, че Медицински университет – Варна не работи с представители и бюра за прием на кандидатстудентски документи – както във Варна, така и в останалите градове в страната.

 

Информация за кандидат-студентите, които ще се явяват на изпити в МУ-Варна: резултатът от Вашата регистрация ще разберете при повторно влизане в системата за онлайн прием, както и като съобщение на Вашия и-мейл адрес. Ако статусът Ви е „Документите Ви са одобрени", очаквайте във Вашия профил, в деня преди съответния изпит, активирането на нов бутон „Изпитни зали". След натискането бутона ще видите в коя сграда и в коя зала трябва да се явите на изпита. От бутона „Печат на документ за явяване на изпит" в профила Ви ще можете да свалите на Вашето устройство или директно да разпечатате документa за явяване на изпита, който трябва да носите в деня на изпита/изпитите.

 

Информация за кандидат-студентите, които няма да се явяват на изпити (за специалностите, за които не се изисква полагането на изпит или които са доволни от оценките си от предварителните изпити и няма да се явяват на редовните такива): резултатът от Вашата регистрация ще разберете при повторно влизане в системата за онлайн прием, както и като съобщение на Вашия и-мейл адрес. Ако статусът Ви е „Документите Ви са одобрени", разпечатайте от личния си профил Вашия състезателен картон (от бутона „Печат на картона"). Подпишете го, сканирайте го или го снимайте и го изпратете на e-mail: ksk@mu-varna.bg в посочените срокове за кандидатстване. В противен случай не участвате в класирането, поради неизпълнение на условията за кандидатстване.

 

За втора поредна година в Медицински университет – Варна ще се приемат студенти по специалността „Биомедицинска техника и технологии" за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър" с професионална квалификация „инженер по биомедицинска техника и технологии". При кандидатстването за тази специалност не се изисква полагането на приемен изпит. Класирането се извършва чрез конкурс по документи на база оценките: от държавен зрелостен изпит по български език и литература и средния успех от дипломата за средно образование. През учебната 2022/2023 година ще бъдат приемани единствено студенти за обучение срещу заплащане, за обучение в редовна или задочна форма.

 

Паралелно с горепосочените специалности, на същата дата започна и приемът на документи за шестия випуск студенти в направление „Военен лекар". В програмата, стартирала през учебната 2017/2018 година, бяха приети първите студенти в България, които провеждат своето обучение по две специалности: „Медицина" за образователно-квалификационна степен „магистър" и „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво" с образователно-квалификационна степен „бакалавър". 

 

Обучението на студентите се извършва в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров". Обръщаме внимание на всички кандидат-студенти, които са положили успешно предварителните изпити по биология и химия, че могат да използват оценките си от тях за кандидатстване и за направление „Военен лекар", като положат и необходимите за това изпити във Висшето военноморско училищеС оценките от успешно положените изпити по биология и химия (предварителни и редовни) кандидат-студентите могат да участват в класиране и за специалност „Медицина", като това желание се посочва при подаването на документите за кандидатстване. Класиранията за направление „Военен лекар" и специалност „Медицина" са независими едно от друго, т.е. кандидат-студентите могат да бъдат класирани и за двете специалности едновременно, но могат да се запишат за студенти само по едната. В случай че са класирани по едната специалност, която обаче не ги удовлетворява и решат да не се запишат за нея, отпадат само от класирането за тази специалност, но продължават да участват в класирането за другата. Необходимите допълнителни документи за кандидатстване, които се представят пред ВВМУ, можете да видите тук. Кандидат-студентите, които не са се явявали на тези изпити в рамките на ранната кампания на ВВМУ, задължително трябва да се явят на редовните такива. Информация за допълнителните задължителни изпити за направление „Военен лекар" може да получите на тел. 0889/044 111 (капитан III ранг Димана Славова).

 

Крайният срок за подаване на документи за направление „Военен лекар" и специалностите „Медицина", „Дентална медицина", „Фармация" и „Зъботехник" е 27 юни 2022 г. включително, а за останалите специалности 12 юли 2022 г. включително.

 

В тези срокове се приемат и документите на кандидатите за обучение срещу заплащане (платено обучение), за специалностите, за които е обявена такава опция в системата за онлайн прием. Допълнителна възможност за добавяне на такова желание и извънредни дати за изпити няма да бъдат обявявани.

 

Таксите за обучение на новоприетите студенти за учебната 2022/2023 година може да видите тук.

 

На 30 юни ще се проведат редовните изпити по биология и химия за направление „Военен лекар" и специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация". Тестът по биология за специалностите от Медицинския колеж, както и за „Медицинска сестра", „Акушерка" и „Кинезитерапия" ще бъде на 15 юли. Изпитът по моделиране за специалност „Зъботехник" е на 8 юли. За специалността „Управление на здравните грижи" (ОКС „бакалавър") изпитите са съответно: писмен – 18 юли, устен – 22 юли. Специалностите „Логопедия", „Здравен мениджмънт" (ОКС „бакалавър"), „Медицински оптик" и „Биомедицинска техника и технологии" са без приемен изпит

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Новини от Варна и областта

Добавено: 14 Юни 2022, 20:25

Прочетено: 473 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Все още не са добавени обяви.

Намерете ни във Фейсбук