ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.83027 BGN | gbp 1 GBP = 2.3227 BGN | chf 1 CHF = 2.05143 BGN |

100 млн. лева безвъзмездно за "зелени" офиси, ремонти и превенция за варненските фирми

 

 

Стартира процедурата „Адаптирана работна среда“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., която дава възможност на бизнеса да осигури безопасни условия на труд и да подобри професионалната среда на своите служители.

Нейният общ бюджет е 100 млн. лв., съобщават от Областния информационен център - Варна.

Бенефициенти могат да бъдат микро, малки, средни и големи предприятия от всички икономически сектори, включително фирми в селски райони.

Допустими кандидати са и лечебни заведения, регистрирани по Търговския закон. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 50 000 лева, а максималният - 391 166 лева.

За микро, малките и средни предприятия не се изисква съфинансиране, а големите трябва да осигурят минимум 20% от общата стойност на проекта.

Средствата ще могат да бъдат използвани за разработване и прилагане на „зелени“ модели на организация на труд - внедряване на нови екологични производствени инвестиции, въвеждане на промени в организацията на работа за включване на екологосъобразни активности, изграждане на цялостна „зелена“ фирмена култура. Ще бъдат подкрепяни дейности за превенция и профилактика на „бърнаут“ на работното място и психологическа подкрепа заради ефекти от COVID пандемията върху менталното здраве.

Бизнесът ще има възможност да закупува както лични, така и колективни предпазни средства и специално работно облекло. Предвиждат се и социални придобивки за работещите - ремонт и оборудване на места за отдих, рехабилитация, спорт, хранене и почивка в предприятията и др.

Крайният срок за подаване на проектни предложения по процедурата в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България – ИСУН 2020, е 31.12.2023 г.

Подробности по условията за кандидатстване могат да бъдат получени на място в офиса на Областен информационен център - Варна на адрес пл. „Св. св. Кирил и Методий” № 2 (Козирката), както и на телефони 052/820 911 и 052/820 955.

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Новини от Варна и областта

Добавено: 19 Октомври 2023, 14:30

Прочетено: 1727 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Все още не са добавени обяви.

Намерете ни във Фейсбук