ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.79599 BGN | gbp 1 GBP = 2.32063 BGN | chf 1 CHF = 2.01882 BGN |

Новини

100 млн. лева безвъзмездно за "зелени" офиси, ремонти и превенция за варненските фирми

Стартира процедурата „Адаптирана работна среда“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., която дава възможност на бизнеса да осигури безопасни условия на труд и да подобри професионалната среда на своите служители.

 

Категория: Новини от Варна и областта

Добавено: 19 Октомври 2023, 14:30

Запорират пари на длъжници на границата

Парламентът прие на първо четене промени във Валутния закон. Според тях пренасянето на средства в размер 10 000 евро или повече или тяхната равностойност в левове или друга валута за или от трета страна подлежи на деклариране пред митничарите.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 10 Септември 2023, 16:46

OpenAI пусна ChatGPT Enterprise, изкуствен интелект за компании

OpenAI обяви най-голямата си новина от дебюта на генеративния си чатбот: пуска ChatGPT Enterprise, бизнес ниво на изкуствения интелект, достъпно от понеделник.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 30 Август 2023, 09:12

Рязко скачат лихвите по потребителските кредити

Лихвите по потребителските заеми се вдигат рязко, докато тези по ипотечните остават без промяна, показват данните на БНБ към края на юли. Средната лихва по потребителските заеми за домакинствата се увеличава с 0.73 пр. п. до 8.92%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити – с 0.76 пр. п. до 9.45%.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 28 Август 2023, 11:10

Ново сериозно увеличение на банковите такси

Ново увеличение на таксите започнаха банките. От 1 септември Банка ДСК вдига таксите за фирмените сметки. Обслужването на разплащателна сметка, в това число особена и ликвидационна вече ще струва 20 лева на месец, а не 15 лева, както досега. Същото увеличение ще има и за разплащателна сметка на земеделски стопани, регистрирани по Търговския закон – търговски дружества и еднолични търговци.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 28 Август 2023, 10:03

Отнемат автомобила за шофиране с алкохол и наркотици

Съдилищата в България вече ще могат да отнемат в полза на държавата автомобилите на шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества. Отнемането става възможно с измененията в Наказателния кодекс, публикувани в брой 67 на "Държавен вестник".

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 9 Август 2023, 14:04

Денят на Варна – 15 август - концерти, празнична заря и регата

Концерти, празнична заря и регата са част от събитията за Деня на Варна – 15 август – Успение на Света Богородица. Празничната програма ще започне в 8.30 ч. в Катедралния храм „Успение Богородично“ със Света литургия, а в 10 ч. на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде тържествено издигнат флагът на Варна.

 

Категория: Новини от Варна и областта

Добавено: 9 Август 2023, 13:34

Забраняват продажбата на лекарства без рецепта

Да се забрани продажбата на лекарствени продукти с режим на отпускане „по лекарско предписание“ без рецепта, предвиждат промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, качени за обществено обсъждане. В него е записано още, че търговците на дребно – аптеките, трябва да предоставят лекарствени продукти само на населението и то единствено при представена рецепта.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 8 Август 2023, 15:36

Отпадна синият контролен талон към шофьорската книжка

От днес "синият" хартиен талон към шофьорската книжка вече е в историята. Промените в НК и Закона за движение по пътищата бяха обнародвани в Държавен вестник пред 3 дни и влизат в сила от днес.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 7 Август 2023, 09:20

Започнаха клинични изпитания на хапче срещу рак

Един от най-големите центрове за изследване и лечение на рака в САЩ започна клинични изпитвания на хапче срещу коварната болест. Лекарството е дело на т.нар. Град на надеждата, базиран в Калифорния и според създателите му, може да "убива" солидни туморни образувания.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 4 Август 2023, 10:53

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Следваща

Търсене в сайта:

Все още не са добавени обяви.

Намерете ни във Фейсбук