ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.83079 BGN | gbp 1 GBP = 2.26356 BGN | chf 1 CHF = 2.01134 BGN |

Новини

До края на декември може да сменим личния си лекар

Всички здравноосигурени лица, които желаят да сменят своя общопрактикуващ лекар, могат да направят това до края на месец декември, напомнят от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 8 Декември 2022, 16:03

Увеличават минималната работна заплата на 850 лева

Единодушно депутатите подкрепиха предложението на БСП минималната работна заплата през 2023 г. да бъде 850 лв. То е прието на първо четене и трябва да мине през още едно гласуване в парламента, за да стане факт.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 8 Декември 2022, 14:34

Oт 2023 година ще плащаме 4.95 лева за кубик вода във Варна

Цената на кубик питейна вода във Варна от началото на 2023 година ще стане 4.95 лева. Повишението идва по предложение на Комисията за енергийно и водно регулиране, която се самосезира заради инфлацията и в края на всяка година променя цените във връзка с нея.

 

Категория: Новини от Варна и областта

Добавено: 8 Декември 2022, 14:27

Европейската централна банка не е приключила с вдигането на лихвите

"Европейската централна банка (ЕЦБ) не е приключила с вдигането на лихвите. Това каза управителят на институцията Кристин Лагард на изслушване в Европейския парламент.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 5 Декември 2022, 15:31

Пpeдcтaвиха ĸoмпютъpнoтo oxлaждaнe с yлтpaзвyĸoви вибpaции

Aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния Frоrе Ѕуѕtеmѕ пpeдcтaви ĸoмпютъpнoтo oxлaждaнe oт нoво поколение АіrЈеt. Изпoлзвaт ce тexнoлoгии oт вoeннaтa cфepa, ĸaĸтo и няĸoи peшeния зa oxлaждaнe двигaтeлитe нa peaĸтивнитe caмoлeти.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 5 Декември 2022, 14:48

Отварят безплатна ледена пързалка край входа на Летния театър във Варна

Безплатна ледена пързалка край входа на Летния театър във Варна ще бъде отворена за гражданите и гостите на града от 6-ти декември до 16- ти януари, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

 

Категория: Новини от Варна и областта

Добавено: 5 Декември 2022, 11:37

Алис Купър, Джо Пери и Джони Деп пристигат в България за първия си концерт

На 12 юни 2023 г. супергрупата Hollywood Vampires ще излезе за първи път пред българската публика с разтърсващо шоу. Двигателите на звездната формация - Johnny Depp, Alice Cooper и Joe Perry от Aerosmith ще разлюлеят столичната “Арена София” с едни от най-големите рок хитове на всички времена, а към тях ще се присъедини и китаристът на Alice Cooper Tommy Henriksen.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 6 Ноември 2022, 13:19

Плащаме на домоуправител, независимо дали е фирма или съсед

Променят Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Целта е да се улесни достъпът до средства за енергийно обновяване в многофамилни жилищни сгради, мотивират се от Министерския съвет. С промените ще има заплащане на управителя на етажната собственост, независимо дали е съсед или фирма.

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 2 Ноември 2022, 19:26

Министерски съвет одобри проектозакон за личния фалит

Министерският съвет одобри днес проект на Закон за несъстоятелност на физическите лица. Предлага се правна уредба, която да запълни празнотата в националното законодателство и да уреди производството по несъстоятелност на физическите лица в съответствие с обществените очаквания, изискванията на актовете на Европейския съюз и особеностите на националната правна система

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 2 Ноември 2022, 15:40

Месец с безплатни прегледи за рак на простата във Варна

Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко А. Марков“ във Варна се присъединява към световната инициатива "Моември" – да променим лицето на мъжкото здраве, съобщиха от Онкологичната болница.

 

Категория: Новини от Варна и областта

Добавено: 2 Ноември 2022, 15:35

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Следваща

Търсене в сайта:

Намерете ни във Фейсбук